13 Mayıs 2009 Çarşamba



Bizim karşı apartmanımızda bir işyerinin, balkonunda beslenen bir köpek var.Sanırım hırsızlığa karşı olarak bir önlem için besleniyor, yoksa niye geceleri balkonda bırakılsın ki? Neyse asıl diyecegim, bu köpek her ezan sesinde, avazı çıktığı kadar havlıyor ve uluyor, özellikle sabah ezanında, onca sessizlik içinde, ezan sesini duydugu anda köpegin havlaması da tüm gücüyle yankılanıyor tum sokakta.

Sabahın o saatinde, megafondan çıkan ve yankılanan o ezan sesi,hayvanı felaket korkutuyor ve korkusunu bastırmak icin başlıyor o da karşı sese..yada kendini çok yalnız hissediyor, tüm geceyi sessizlikte ve karanlıkta, o ufacık balkonda geçiriyor. Sabahın olmasını bekliyor ki; sahipleri gelsin de neşelensin, onca karamsarlığı içinde de bir insan sesi duyunca, sevincinden coşuyor..

Bilmiyorum artık neyse ne, bu sabah uyandım, baktım yine havlıyor, içimden tıpkı nefs gibi bu köpek dedim.Yalnız, herşeyi, evreni sadece kendinden ibaret sanıyor,korkuyor kendinin dışında bir ses duydugunda ve saldırıyor o sese karşı kendi sesiyle.Ne ironik..Duydugu ses o kadar kuvvetli ki; acizligini hissettikçe daha çok kukruyor, bagirişiyla sesi bastirmaya calişiyor, oysa ses her beş vakitte kendini ona hatırlatıyor:D

Ne tuhaf dedim içinden, yaşamda herşey aslında BiRşey ANlatıyor vakti zamanı geldiğinde, kimi masal oluyor kimi gerçek diye adlandırılıyor..

6 yorum:

sufi dedi ki...

Sevgili düş;
Ne güzel yorumlamışsın köpeğin sese tepki verişini.Kimi yerlerde de ezan okuyor derler.Kimi yerde de "eskiden cami hocasıymış o günlerini hatırlıyor" derler."Acizliğini hissettikçe kükremesi,o bağırışı bastırmaya çalışışını nefse benzetmek en mantıklı yorum gibi geldi bana .Sevgilerimle.

Maryjade dedi ki...

sevgili Düş sen nerede oturuyorsun ya? Balkonda beslenen bir köpek ve sabah ezanı ile beraber duyulan yakarışlar... bende aynı şeyleri yaşıyorum da :-)

nilüfer dedi ki...

oyy heleee, hoca olupta yeniden hayvanlığa mı enkarne olmuşki bizim köpek, hiç bilmiyodum bu yorumu.. caanım sufim, işte nefsi böyle yorumlayınca, köpeğe kızamıyorum, onu ittiremiyorum, en çok da aynadan kendi gözlerimin içine bakarken, nefsini bil diyeni bildikçe:)
sevgimleee..
harika bir tatil diliyorum sana:)

nilüfer dedi ki...

o zaman işte matriks demeli:) senbenbensen, matriks de hersey aynı sadece biz onu bize özel sanıyoruz:D
caanım Maryjade Ankara'dayım ben:)
sevgimle..

Maryjade dedi ki...

:-) evet demek ki aynı şeyleri yaşıyoruz. Bende Sufi'ye katılıyorum,ezanla başlayan bu ulumaların aslında ezanı okuduğuna düşündüğüme sebeptir. sevgilerimle,

Fuliyama dedi ki...

Benim sevgili köpişim Bianca 'da aynısını yapardı, onun bizim bilmediğimiz başka bir dille, evrenle konuştuğunu, sinyalleştiğini düşünürdüm çoğu zaman...şimdi tekrar anıyorum kara gözlü Bianca'mı ruhu huzur bulsun mesajlaştığı yerde...