25 Nisan 2009 Cumartesi


3 hal; halden hale gecis;
herseyin uc hali; kati, sivi, gaz..

kemik
ilik
zihin

beyin
kan
zihin

goz
gozyasi
zihin

beden
can
zihin

dun aksamustu, ortopedi, akapunktur ve hipnoz uzmani olan bir doktora gittim, doktora giderken kendimi bir yandan da izliyorum, odasina neredeyse gaz halinde girdim, oradaydim ama orada degildim:)gozlerimin icine baktiginda da sivi hale donusmus ve pelte gibi uzanmistim sedyeye :) neyin var dediğinde ise; kati hale gecmis ve konusmaya baslamistim;
"dizler agrıyor ve bel, ama bir haftadir, buraya gelecegim diye hic agri kalmadi, oysa neredeyse bir yildir cekiyorum bu agrilari" dedim.

Kapkara gozlerini, ucuncu gozume dikmis bir halde olan doktor; "buraya gelecegini dusundukce sen, adrenalin salgin artti bedeninde, adrenalin salgilandikca, kan bedeninde her yere dolasti, dolayisiyla kanin gittigi her yer rahatladi ve agrin kalmadi" dedi.

Sonra filmlerime bakti ve soyledigi ilk sey, "annene selam soyle" oldu:)cunku genetik sebepli yasiyordum, belimdeki ve dizimdeki agrilari. Korkma dedi, bel fitigin henuz yok, 4.5.6. omurlarin ustuste binmis, sinirlerine baski yapiyor, sirtina cok yuk gelmis bu aralar, sirtina binince bu yukler, dizlerinin kuvveti gitmis ve kikirdagi besleyecek sivi azalmis ve beden agri ile sana sinyal vermis, iyileseceksin, bilinçli bir hastasın:) allaam her an, halden hale gecisime uyanik kalmak icin kendimde tutuyorumya dikkatimi, zannimca bu sebepten doktor gozlerime bakinca, beni suurlu bir hasta olarak kabul etti:) "sana ilac vermeyecegim, belinin yukunu azaltacak hareketler yapacaksin,kemiklerin icin bir vitamin kompleksi verecegim ve dizindeki kikirdaga takviye disarıdan kikirdak alacaksin (köpek baligi kikirdagi hapi)" dedi.

Iste boyle, beden adaptasyon halinde zannimca, simdi balik dostlardan kikirdak odunc aliyorum, bende azalmista:))

14 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

kıkırdaklar balıktan, sevgi benden olsun. Burdan kocaman bir sevgi ve enerji yolluyorum sana, üfledim bile.

nilüfer dedi ki...

sağoool can, aldim, kabul ettim sevgini,çoğalarak tum ihtiyaci olanlara aksin, cumlesine, olur mu?:)
sevgimlee...

guguk kuşu dedi ki...

tabiiki, nehir gibi olsun

tutsak dedi ki...

Benden de bir hareket önerisi :)
sırtüstü yere yatarak dizlerimizi karnımıza çekiyoruz. kollarımızı iki yana vücudumuza 90 derecelik bir açıyla koyduktan sonra sırtımızı (omuzlarımızı ve kollarımızı da) yerden kesmeden dizlerimizi önce sola yatırıp 5 dk öylece kalmak sonra aynı hareketi tam ters yöne yine 5 dk yaptıktan sonra yan dönerek yavaşça kalkmak hergün sadece 10 dk en azından ağrılarını alacaktır.

nilüfer dedi ki...

Acı/ağrı eşiğim çok yuksektir, ağrıyı engellemeyip,ondan kaçmamayi bildigimden beri izlerim bedenimdeki sinyallerini, bu onerdiginiz hareketi neşeyle yapacagim, sağolun Sevgili Tutsak..

Uma dedi ki...

Gecmis olsun guzeller guzelim. Yukleri attikca belin de rahatlar eminim :) Sevgilerimle.

nilüfer dedi ki...

Sağol cancağızım sağol, geçer neler geçmedi ki..görüp izliyciiim bakalım bu deneyimi de:)
sevgimleee...

Maryjade dedi ki...

Geçmiş olsun Düş, umarım kısa sürede ağrıların azalır..

Fuliyama dedi ki...

Geçmiş olsun Nilümmmm...yükün hafiflesin, bedenin kuş gibi hür olsun. Bisiklete binmek bana iyi gelmişti Hollanda'da..kemiklerimin etrafındaki kasları güçlendirmişti, ameliyat diyen doktor sapasağlam dönünce şaşırmıştı...Ankara'da binmek zor ama, belki bir fırsatın olur...
kalpten kalbe sevgimleee....

nilüfer dedi ki...

Sağol Maryjade, sevgimle:)

nilüfer dedi ki...

Hani sen adini vermiştinya doktorun bana, sağoll..ona gittim:)ışığı pek kuvvetli dedigin gibi ve muayenehanesi çok kalabalıktı çook:))
bisikletmi??fulimmm ben bisiklete binince, bir çemberin dışına çıkamıyorum, dön baba dön, sonuç; çıkmak için bodoslama ağaca toslayış ve devriliş:D
sarıldım sevgimlee..

Fuliyama dedi ki...

seni derviş seni:)

sufi dedi ki...

Teslimiyet içinde olan bir kişide adrenalin salgısı sıfıra indiğinden olsa gerek, kemik arası sıvının balık dostların kıkırdağına ihtiyaç duyuşu.Benim de tansiyonum bu yaşta neredeyse 4 e falan düşüyor sinirlenmem gerekiyor, bunun formülünü de sufi cem çok güzel başarıyor.Miş gibi yapıyorum, ama yine de faydası oluyor.Bir dokunuş da benden sana olsun sevgilerimle.

nilüfer dedi ki...

oyy canıım Sufim,bedende kendini ayarlayacak,ögreniyor, kolay degil BENe mekan olmak:)
mış gibi yapmalar, oyunun tadı, sinirlenmiş gibi bagirip,içimden de iyi rol kesiyosun,
"artiz",derim çok kere:D
çok bi çok sevgimlee..