8 Şubat 2010 Pazartesi

artwork by E.Yelland

yine aynı konudan devam;)

bazen aklıma, bana göre feci komik bi espiri gelir, onu sms ile sevgili can dosta yollarım;
beklentilerim:

1.gülmekten geberecek
2.ne kadar zeki, nerdeen de buluyor bu espirileri diyecek
3.zevk alacak, mutlu olacak,sevinecek.
4.Egom okşanacak, değerim artacak.

sonuç:
merkezden çıkmak ve başkası üzerine varsayımlar üretmek.

olan:
karşıdan tüm beklentilerimi yıkan bir yanıt; komikmiş, sağol.

ee ben o kadar beklenti yaptım, varsayım ürettim? hale bak,şimdi de o kadar beğenilmediğini görerek, değersizliğimi parlattım:))

oysa oysa ve yine oysa;
tüm bu duygulara girip sonrasında çıkmak kolay.Nasılmı?
tüm bu eylemleri "kendim" (özüm,ruhum,BEN) mutlu olduğum için gerçekleştiririm, BEN mutluyumdur her koşulda ve durumda, çünkü BEN beni koşulsuz severim, merkezime kendim yerine başkasını koyduğumda kırılsam da beni severim, bunu hatırlamanın yolu ne mi? dışarıya bakan bir çift gözümün, dışarıdan bana baktığını hissetmektir, o bazen sms ile gelen bir yanıt, bazen bir kuş cıvıltısı, bazen vazodaki çiçek, elimdeki bir bardak su, yani bana bakan bu boyutun tüm düşleridir:)

6 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

insanın kendine bir ayna tutulmaksızın kendini algılayıp görebilmesi çoğu zaman imkansız, bazen çok zor.....aynalara doğru bakmayı, gördüklerini doğru algılayabilmek bile bazen bir ömür alır, yada nasip bile olmaz, bir ömre sığmaz. Ham sevgiyi düşünüyorum da, tüylerim ürperiyor.....

sufi dedi ki...

2-ne kadar zeki, nerdeeen de buluyor bu esprileri!
4-Egom okşanacak, değerim artacak!"İşte bu maddelere cısss! diyorum.

nilüfer dedi ki...

can gugukcum, olsun acelemiz yok,öyle yada böyle eninde sonunda, biz O'na söz verdik, hakikatle buluşacaz:)

can sufim, işte cııısss cıııss "ben" yanacakki; BEN parlasın:)

Adsız dedi ki...

Bu bizim kendimizi kandırmamız aslında beklentilerimlz ne zaman artsa o zaman hayak kırıklıgı calar kapımızı oysa bıraksak boyle derın dusunmeyı sadece kendımız desek bak bakalım onlar nasıl senın o yapıpta begenmedıklerı esprılere muhtac kalıyorlar. Aslında bu dunyanın ılerısı ya da gecmıste yatan ıdealarımızın bugune yanması gun gectıkce o kadar degısıyor kı sona geldıkce ıstemeden herkes bencıl gıbı olsa da bır yerden farklı sekıllerde aynı dıkenlı yolların ustunden gecıyorlar

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nilüfer dedi ki...

Can PofidooT aslında umurum değil birilerinin muhtaç olması espirilere, umurumda dediğimde işte; merkeze onları alıyorum demektir, hadi bakalım bu seferde kurban olma enerjisi yayılmaya başlar,senin dediğin gibi, önce kendimiz dediğimizde (önceliği Kendimize,BENimize,Ruhumuza verdiğimizde) başkası diye adlandırdığımız aynaların tutumlarına göre belirlemeyiz kendimizi ve mutluluk zaten yansır o zaman, senden bana benden sana:)