1 Haziran 2009 Pazartesi

Olan zaten olmuştu, oluyor, onu değiştirmem mümkün değil, ama birşeyi değiştirebilirim, olana dair bakışımı, düşüncemi; düşüncemi değiştirdiğimde; dönüşüm de başlar ve dönüştürürüm de...
Bakışımı değiştirirken olana dair sorduğum soru ;buna egomdan mı, yoksa yüksek bilinçten mi baktığımdır, ego noktasından bakıyorsam çoğunlukla hırs vardır, yüksek bilinç noktasından baktığımda ise keyif ve şevk vardır; hayat işte bu iki nokta arasında gider gelir, aslında tek bir nokta olduğumu anlayana kadar:D

6 yorum:

Uma dedi ki...

Simdi konusuyordum aynisini :) Can'im :) Canan'im :)

nilüfer dedi ki...

Caanım Uma'm, gönüller BiR de, şimdi yansımaların da bunu hatırlama zamanı zannımca:)

Basak dedi ki...

yoldaki tuzaklara dikkat:) haa bir de Zeitgeist ve Zeitgest Addendum'u tavsiye edeyim. İnsanın ayrılaştırılma ve köleleştirilme sürecini başka (ve bugün etkili olan) bir bakış açısından anlatılır. Bir'lik yolunun yolcularına özellikle tavsiye ederim:)

nilüfer dedi ki...

sağol Başak, izlemedim,izleyeyim..o tuzakları koyan BEN, tuzak diye korkan ben,GERÇEKden ayrı olan herşey tuzak ve de aslında O'na pek uzak:)

sufi dedi ki...

Sevgili düş;
Merkez Efendinin hikayesini bilmem bilir misin? Bir gün Pir Sümbül efendi, taliplerine sorar "siz Allah olsaydınız, Dünyada neleri değiştirmek isterdiniz?" diye."Kimi savaşlara son verirdim , kimi açlığa, kimi çirkinliğe" demiş.Bu sefer Musa dervişe sormuş aynı soruyu cevabı: "herşeyi merkezinde birakırdım efendim" olmuş.Sümbül Efendinin bu cevap çok hoşuna gidip Musa dervişe dönerek "bundan böyle senin adın Merkez efendi olsun " demiş.Nereye dönersek dönelim hiçbir kusur bulamayız kainatta.Herşey yerli yerince vuku buluyor seninle blog dünyasında karşılaşmamız bile.Sevgilerimle.

nilüfer dedi ki...

ne çok severim merkez efendiyi, ne derin bir idrakmiş onunkisi..
Caanım Sufim bana herşey mucize geliyor, hem bi o kadar da sıradanlık içinde ve Uma anlattı karşılaşmanızı, ne çok sevindim, belki bi gün biz de dünya gozuyle karşılaşırız kimbilir?:)
sevgimlee..