18 Mayıs 2009 Pazartesi

tek BiR GERÇEK...



insanın görmedigine inanması "inançtır", inancın arkasında "istenç ve umut" vardır ve umut gelecege dair bir plan değil aksine şuANa ait bir "niyet"tir.

tek bir şey var o da GERÇEK.Insanın bunun üzerine yazdığı hikayeler, yorumlar O'nu, GERÇEKi sınırlar, kafese sokar.Sonra o kafesin varlığına inanmaya başlar yeni düşünceler ve yorumlarla onu destekler ve gerçek olmayanın içinde kaybolur. İnsan tek BİR GERÇEKtir.Hem herşey hem de hiçbirşeydir. Bunu ya bilir ya da bilmez, uykudadır.Bilen ÖZgürdür.

6 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

OKU!
Hayatı oku, evreni oku, insanları oku, kendini oku. Oku ki anlayasın tanıyasın. Kendini bilmek ne büyük erdem. Ancak o zaman yaşıyorum diyebiliriz. değilse hepimiz makinayız, uykudayız.

nilüfer dedi ki...

sadece okumak yeterli olur mu guguk kuşum? öyle olsaydı, kişisel gelişim kitaplarını okur ve gelişirdik ehehe:D şaka..
"oku" sembolik dille anlatıyor ne OLduğumu, ve hep ne OLduğumu, tek bir GERÇEK ki; o da saf bilinç, gerisi Onu nasıl hücrelerimde taşıdığım ve yapmaktan OLmaya geçişim:)

guguk kuşu dedi ki...

okumaktan kastım, izlemek, izlediğini anlamak anladığını hayata geirmek, farkındalık yani.

nilüfer dedi ki...

ben seni anladim Guguk kuşum, niyetim anladigimi biraz daha anlatmakti ki; okuyunca daha iyi anlayabileyim, ve sen de şimdi daha acikça anlattin ki;harika oldu sağol:)

umursamaz dedi ki...

ne guzel yazmıssın düş,umut aslında bi niyet.. hep ileri dogru ama suanda yasanan..

nilüfer dedi ki...

dimii Piriltili,aynen oyle diimiii..niyet beklentisiz, saf, sonuca baglantisiz..
sevgimle:)