2 Mayıs 2009 Cumartesi


- The best free videos are right here
- The best free videos are right here">

İşte hayat...çarkları durdurmak için "farketmez" noktasına ulaşmak,; dikkati,odağı dünya üzerinden/sistem üzerinden çekmekle mümkün olabilir...

Sistemdeki rolunu oynamak ama o role tapınmamak, hırslarını, nefsini görmek ve onlara dur bakalım hele bir demek, kendi dışındaki sahip olmak istediklerinin ulaşılmazlığını fark etmek ve kendini bilmek, bilmek ki; kendi içine dönüp, ben kimim demek...

4 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

canım,
bu yazını birine okutmayı çok isterdim. ama bu sefer yapmayacağım, ben hep ona yol açtığımı, önünü göstermeye çalıştığımı sandım. o ise bana karşı öyle defansifki....benim gösterdiğim şeylere şuurlu ya da şuursuz hemen gözlerini kapıyor. dolayısıyla ona gösterdiğimi sanırken görmesine hepten engel oluyormuşum. tanrının işine karışmak buymuş demek. bırakmalıymışım, düşmeliymiş, herkesin anlama şekli farklıymış, bazıları belki düşerek anlarmış. haddimi biliyorum düşüm, ve özür diliyorum ondan ve yaradanımdan, safiyane olduğunu düşündüğüm yönlendirmelerimin içindeki ego kırıntılarını ayıklamaya çalışacağım. elbet ona gösterdiklerim doğruydu (ki bugün o da bunun farkında, tam da dediğim yere geldi) yanlış değil ama yanlış olan ona göstermemdi.
Ne zaman öğreneceğim ben?

sufi dedi ki...

Feleğin çarkı döndükçe, o mekanizma biraz ahmak ediyor insanı doğrusu.Acaba en iyisi seyir aleminde oturup seyretmek mi?Video muhteşemdi paylaşımın için teşekkürler can.

nilüfer dedi ki...

eskiden gırgır diye bir karikatur dergisi vardi, onda bir karikatur dizisi olurdu ve o dizi beni bitirirdi gulmekten, adı "ögreten adam"dı, surekli kendince dogru olani baskalarinin gozune sokardi,zaman zaman okulda dersteyken bazi seylerde israr ederim anlatirken ve aklima hep o karikaturdeki adam gelir ve halime gulerim sonradan..
Ozellikle spirituel yolda ögretmenlik yok guguk kusum, bu yol kendinden kendine bir yol,iceriye yolculuk bu, disariya degil, icine girdikce, odagin sadece SEN olunca anlarsin ki; ic disi belirler sonrasinda ve bu yolda, kime, neye, neyi ogretebilirsin ki? düsüyor dedigin can belki de yukseliyordur, nereden bilebilirsinkionun yasadigi ve sectigi deneyimi? ve her zaman ogrencidir bu yolda can, cunku aslinda yolun kendisi sensindir:)
sevgimle..

nilüfer dedi ki...

Sağol caanim Sufim..kâh cikarim gokyüzüne seyrederim alemleri, kâh inerim yeryuzune, seyreder alem beni demis bi can yurek, ikisi de BiR sanirim, devran dönüyor, can dönüyor..
sevgimlee..