8 Nisan 2009 Çarşamba


Sifatimin anlami ve aynalar:)

Dun okulda Almanya'dan gelen bir hocanin konferasi vardi, mecbur, kalabalik olsun diye kafa sayisi sayildigi için, ogrencileri de alip goturdum.Aslinda okulda bu tur faaliyetler, egitimin sadece ders dinlemek, not tutmak ve sinav geçmek olmadiginin, bunun ayni zamanda entellektuel bir caba oldugunun da anlatilmasi icin guzel firsatlardir, ancak secim, ogrencinin olmali diye dusunurum hep, ogrenci istemeli, neyse, hersey istedigimiz gibi olmuyor zaten hayatta.

Konferans 3 saat surdu,en arkaya gectim oturdum,2. saatin sonunda, ogrenciler arkaya donuyor ve bana bakiyor, gozleri ile cikalim diyorlardi.O anda yanimdaki ogrenci, BEN OLAN BEN, "hayir" dedi sesli olarak onlara, "hoca cikmaniza izin vermiyor".

Aslinda bir otorite figuru yeterli, onun kim/ne oldugunun hic onemi yok, sifatin adi, ister Sait olsun ister Ayse olsun,hiç fark etmiyor, suklum puklum onlerine donduler, icimden dedim ki; budur iste, istedigin kadar ariza cikar:))sifatinin, suretinin anlami yok:)yanimdaki ogrenciye egilerek dedimki, egomu yerle bir ettin:))

4 yorum:

tutsak dedi ki...

Çok güldüm yazına sevgili düş
ama bu arada BEN olan BENin egosu ne oldu acaba asıl onu merak ettim :)

nilüfer dedi ki...

eheh:))BEN OLAN BENin egosunu izledim, pis pis siritiyordu, tam tepedeydi:))

sufi dedi ki...

Benin adına ben olanların hiç egosu olur mu? Sadece maşa olur, çekildi DÜŞ aradan, göründü yaradan .Seyretmek en güzeli galiba.

nilüfer dedi ki...

:)Tam da onu demeye calisiyordum, yukardaki mesajda,ne guzel siz ifade ettiniz, izlemese nasil gorecek pis pis sirittigini:)BEN, sanirim onu, reddetmeden, ötelemeden, örselemeden, kabulle, sevkatle izliyor..
sevgimle