28 Aralık 2008 Pazar



"Sadece Etrafın ugruna yasarsan; mutlulukları devam edecektir, sen hariç.Once kendin için yasarsan; mutlulukları yine devam edecektir.. senin de" diye yazılmisti bi yerde, dusundum bir sure bu yaziyi, çok fazla zihin vardi sanki içinde,zihinle bakınca, okuyana pek de yanlış geliyor üstelik, öyle ya kendin için yaşamak, bencillikle esdegerdir.. elbette bu bakis sevgiye açilamamis bir zihine aittir..

Ancak sevginin ifadesiyse bu kelimeler, bilir "icin disi" yarattigini ve baskalari denilen ötekilestirilenlerin de BiR oldugunu..baskasi için yasamak diye birsey yoktur,herkes kendisi için yasar ve baskasi ugruna yasamak da kendi için yasamaktir aslinda,sevginin tek gerçek oldugu ve bu gerçegin tüm illüzyonlarin arkasindaki tek gerçek oldugu bilgisi, zihnin de Tanrinin oldugu bilgisini getiriyor, o zihinki; en derine inildiginde tek tek herkesde BiR ve AYNI çünkü; BiRin...sensensinbendebenbensendersemsenolursunben..

2 yorum:

Uma dedi ki...

Ne guzel bir yere degmis yine sevgili kalp :) Nice nice zihinsel aktivitenin icinde, ogretilmis zihinsel kaliplarin pesinde, nasil bir mutluluk kalbe dokunmak...

nilüfer dedi ki...

BiRden BiRe dokunmak güzel..