20 Kasım 2010 Cumartesi

Sabah televizyonda bir sohbet programı;

İki kadın konuşuyorlar; ben diyor biri, sabah uyandığımda hangi ayakkabımı giyeceğimi ilk önce düşünürüm ve ona uygun kıyafet seçerim, yani yukarıdan aşağıya doğru giyinmem tam tersinden giyinirim ve bu benim için çok önemlidir...

Düşündüm bu sözleri, niye duymuştum şimdi bunları? bana ne söylüyordu, mesela benim kışın bir çizmem vardır, kendisine hayvansı postal derim, düşünmeden ne giyeceğimi, her sabah onları giyerim çünkü, ayağımın tek rahat ettiği şeydir o hayvanlar:)

Hakikat ve özgürlük birbirine bağlı, hakikati bilirse insan bu dünyadan özgür olabilir, insan ya egosuna hizmet eder bu dünyanın kölesi olur ya da izler kendini, ruhunun kendisine yolladığı soyut izlerin izini sürer ve egosunu KENDİ kullanır..hangisini seçerse onu yaşar elbet..

3 yorum:

sufi dedi ki...

Kim cennette yaşıyor düş-üm sence?
10 senedir neredeyse aynı ayakkabıyı giyiyorum eskiyor gidip aynı modeli yeniden alıyorum.Hiç de farklı bir ayakkabı hayali kurmadan ve eksikliğini duymadan... sevgilerimle.

nilüfer dedi ki...

ah Sufim aynı senin gibiyim aynı model hiç değişmez hatta rengi de:)tevedeki kardeşin düşüyle değil kendiyle birleşmektir niyetim, haddim değil yargılamak, sebep olur belki ona da sevdiği bir ayakkabıya sahip olamamanın yaratacağı hüznün, mutluluğu:)

Uma dedi ki...

ben de oyleyim :) demek ki neymis, bizler distan ice, icten disa ayni giyiniyormusuz :))
dus o kadinlardan burdaki tv'de de var. Extreme home makeover diye bir program var, cok begeniyorum, ihtiyaci olan bir ailenin evini Adan Zye yapiyorlar. Bu calismadaki takimi sevmemle beraber, evi goren evin kadinlarinin, mutfak dolaplarina sarilma, masalarini opme, banyolarini gorunce aglama nobetlerine girmelerine "hay allahim yaa" diyerek bakiyorum. Yani hic benim sistem algilayamiyor bu esya sevdasini... Mal yani sonucta, ihtiyac icin alirsin kullanirsin, eskiyince bagislarsin, satarsin veya atarsin. Herhalde Tanri'da bize oyle bakiyor, ne bu beden sevdaniz, o beden sadece, ben eskiyince atarim, yakarim, gomerim, sonra yenisini alirim ihtiyacimla. (Bak cumle nasil basladi, neler gosterdi sayende bana :) Iyi ki kadin cikmis tv'ye :))