8 Kasım 2010 Pazartesi


Milyarlarca insanla cevrilisiniz. Tipki sizin gibi onlarda insan olmaya programlanmis.Onlari tanirsiniz, tipki sizin gibi insan olduklarini bilirsiniz. Bilirsiniz. Ancak belki de bilmediginiz, biz insanlarla birlikte hepmizin dunya gezegeninin bir organi oldugumuzdur. Dunya gezegeni yasiyor bir canli varlik, ormanlar baska bir organ, atmosfer baska bir organ.Erkek ya da disi, kurban ya da savasci veya usta, hepimiz ayniyiz.Ucuncu dikkatin dusunde hakikat tum yalanlari yikmistir bile. Hayattaki tek sey hakikattir, yani gercek siz. O kuvvet sizsiniz. Siz hayatsiniz, hayat ise hakikattir. Bu da sizi ucuncu Toltek ustaligina, ustaca sevmeye ya da niyette ustalasmaya goturur.Kendinize guvenmekte ustalasirsiniz. Bu da sahip oldugunuz gucu idrak etmeniz demektir.O guc niyetin gucudur, hayatin gucu, sevginin gucu. Bunlarin hepsi ayni guctur.Total guc.

Ucuncu dikkatin gucunde, dikkatimiz hayat uzerinde degildir. Hayat biziz, kuvvet biziz, niyet biziz ve niyet dikkati kontrol edendir.Ucuncu dikkatin dusu saf niyet dusudur. Hayat oldugumuzun bilincine variriz, yalnizca bir kavram olarak degil ancak eylem olarak, tam farkindalik olarak. O zaman hakikat gozuyle gorebiliriz.

Kendinize insan dediniz ancak o bir sembol ve bu sembol uzerine koca bir kitap yazabilirsiniz. Sembolleri bir kenara biraktiginizda kendinize dair tum bilgi birikiminizi bir kenara biraktiginizda, kendinizi BEN olarak gormeye baslarsiniz.Ben neysem o'yumdur, neysen o'sundur, farki yaratan, senin sen olmaya dair tam kabulundur.Ne oldugunu kabul ettiginde keyif baslar. Kendinizi aramak zorunda degilsiniz,hic terk etmediniz kendinizi, mukemmeli aramak zorunda degilsiniz, o bir yanilsamadir, hakikati aramak zorunda degilsiniz, hakikat sizsiniz.Tanri hep sizinle, siz her zaman kendinizlesiniz.

Siz bilmeyensiniz. Burada yalnizca bu anda, ruyada olmak icin varsiniz. Olmakla bilmenin hicbir ilgisi yoktur. Olmak anlamakla ilgili degildir. Anlamaniz gerekmez. Ogrenmekle ilgili degildir. Siz ogrendiklerinizi tersine cevirmek icin buradasiniz ta ki bir gun hicbir sey bilmediginizi anlayana kadar; hepsi bu.

Don Miguel Ruiz, Besinci Anlasma, bir toltek bilgelik kitabi.

2 yorum:

sufi dedi ki...

Bu rüyadan uyandığımızda belki bileceğiz rüyada olduğumuzu.

Fuliyama dedi ki...

Ben de aynı yazarın Ustaca Sevmek adlı kitabını okumaktayım şu sıralar:)
Süper di mi:)