14 Aralık 2009 Pazartesi



Hangi düşünceyi taşıdığına dikkat et, taşıdığın düşüncenin duygusuna girersin, girdiğin duygu ruhsal belleğine kaydolur..

Düşünce yayıyorsun ama düşünce yaratmıyorsun unutma, AKLIN senin ötende olan birşey oldugunu kabul etmen zor, işte bu yüzden de her düşünceyi kendinin sanıyorsun, sahiplendiğin her düşünce bir süre sonra sana sahip oluyor unutma..

Algıladığın her düşünce senin frekansında, beynin de o düşünceler aracılığıyla  hücrelerini uyarıyor, ne seyrettiğinin, ne dinlediğinin, ne tatdığının, ne dokunduğunun farkında ol, farkında ol ki; düşüncelere takılma, duyguların içine gir ama çıkmasını bil..

ne demiş Mevlana, "kardeşim sen sadece düşünceden ibaretsin"..HATIRLA...

sessizliğin sesini dinliyorsun ruhunla, unutma..

5 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

çok beğendim. bu senin bir yazın mı yoksa bir kitap alıntısı mı bilemedim ama ama öyle net, öyle özet ve öyle doğruki, sağol.

nilüfer dedi ki...

sen de sağol,birinden alıntı yaparsam kaynak veriyorum, idrakime düşendir paylaştığım ki; unutmayayım diye, kaynak, evrenden bu kez, aracı oldum yazdım:))

guguk kuşu dedi ki...

harika olmuş düşcüm. yüreğine, zihnine ve bedenine sağlık.
"Hangi düşünceyi taşıdığına dikkat et, taşıdığın düşüncenin duygusuna girersin, girdiğin duygu ruhsal belleğine kaydolur.." cümlesi çok özet bir hayat dersi. bazen canımız çok sıkkındır ve gerginizdir ama mantıklı bir sebebini bulamayız. Bir saniyelik bir düşüncenin yarattığı bir duygu seli olmasın?

nilüfer dedi ki...

Zannımca aynen öyle olmaktadır, bazen bi şarkı hafiften kulağıma gelir yada bir şiir okurum, belliki izi ruhumda kayıtlıdır, hoppalaa girerim onun duygusuna vee haydaa çıkalım bakalım olurum:))

Düşünceler, duygular aracılığıyla bizi deneyim içine sokmak için geliyor ancak burada hangi frekanstan düşünceleri çektiğimiz önemli, yüksek frekanslı,kaynaktan gelen düşünceleri çekmek nasip olsun:)

sufi dedi ki...

Özkaynaktan gelenler; kulaklarımızla duyulur tek tek ,dilden dökülürken.Ve insan "ben ne demiştim?" diye düşünür durur.