25 Aralık 2009 Cuma


Alma from Rodrigo Blaas on Vimeo.


ya sen dünyanın içinde değilde dünya senin içindeyse?
ya sen bedenin içinde değilsen beden senin içindeyse?
kapsayanın SEN kapsananın sen olduğunu anlamak için
bu oyun, anladığında dünya kafes olmaktan çıkar,
yoksa hapistesindir beden de ve dünya da :)

4 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

İşin felsefesi bir yana, Tanrım çocuk olmak ve öyle bir dükkana girmek, yalnız kalmak, çeşit çeşit bebekler, dışarıda kar yağıyor, saatlerce onlarla oynamak.......nasıl canım çekti ah bi bilsen.
sonra dedim işte yaşamakta olduğun istediğinden kat be kat fazlası ama tabi arada bir fark var: özgür irade, etrafımdaki tüm bebekler benim istediğim gibi hareket etmiyor buda benim işime gelmiyor. neden?
çünküüü oyun olduğunu unuttuğum için onları yönlendirme ihtiyacı duyuyorum, kazanma hırsı, kaybetme korkusundan sıyrılamııyorum.
aynı hayat gibiydi, çeşit çeşit yüzler........
bana daha sık hatırlatırmısın: oyun oynuyoruz guguk sinirlenme, telaşlanma...diye:)
ne güzel bir yeni yıl videosuydu

nilüfer dedi ki...

Gugukcum az önce diyordum bi çocuk gibi olmak,ilgilenince bişeyle sadece o olmak, düşüncelere takılmamak,duyguya kancalanmamak,misal öfkelenince saklamamak dışarı çıkartmak ve kancayla dolaşmamak, saf bir merakla ,hiç bir şey bilmeden bakmak herşeye, yargılar ve varsayımlarla yaşamamak,işte bu aslında anda kalmak ve sana bir armağan geliyor şu anda, öğretecek sana nihayetinde bunu,şu anda karnında:)

ha öğrenmesen ne olur? sorun yok bi dahakine olur, kasılmadan yaşamalı işte, mutluu yıllar:)

guguk kuşu dedi ki...

"kasılmadan yaşamak" nasıl bişey ki bu düşcüm, uzuuuuuun zamandır bu hissi tatmadığımı düşündüm yazımdan sonra:)

nilüfer dedi ki...

sanırım guguk, bu bir his değil de bir biliş oluş hali,şöyleki; misal yüzme bilirmisin bilmiyorum, ben 14yaşında epey geç öğrendim yüzmeyi, o yaşıma kadar suyun beni kaldıracağını bilmiyordum,hep beni alacak içine, al aşaa edecek ve boğacak diye "varsayıp" suya teslim olmamıştım, bigün nazımın geçmeyeceği ama çok sevdiğim bi abi( eheh anneye/babaya naz geçiyo) aldı beni beraber denize girdik, sanıyorumki beni tutacak, denizin ortasında bıraktı ve "sakin ol, nefes al ver, sadece bu nefes al ver su seni kaldıracak" dedi:) su kaldırdı, suya teslim olduğumda..kasılmadan yaşamak ne dersen, işte sana budur derim:D