20 Aralık 2009 Pazar



avatar

çok kolay film önermem, çünkü filmlerin çok özel tercihler olduğunu hissederim ve yapılan yorumların da o tercihlerle çevrili olduğunu düşünürüm..bu durum, aslında çok normaldir.. aynı şey kitaplar içinde geçerlidir, koskoca kitabı okurum ama sadece bir tek cümlenin varlığıdır bana onu okutan ve o cumle ile bir hatırlayış gelir ardından, aynı kitap, bir başkası için birşey ifade etmez çoğu zaman..

avatar..titanic filminin yönetmenine ait, işin aslı titanic filmi beni çok etkilememişti ama yönetmen ondan kazandığı parayı, düşünü sinema perdesine aktarmak için kullanmış sanırım ve ortaya muhteşem bir gösteri çıkmış..sadece gösteri değil hissettiğim, pek çok yaşamları boyunca yaşadıklarını anımsayacak bir giriş kapısı bulmuş ve bizi de o kapıdan sokuyor..

BİR oluşu, o kadar derinden aktarıyor ki..etkilendim işte..özellikle 3 boyutlu olanına fırsatınız olursa gidin, bi armağan verin kendinize:) belki uyurgezerlik, küçücük bir görsel mesajla hatırlayışa dönüşür sizde de..


3 yorum:

Aydedeye havlayan dedi ki...

2 gün önce gittim hâlâ etkisindeyim.. daha önce gitmedim çünkü insan kalabalığı, ses, gürültü vs ilk haftalarda biraz fazla oluyor :) İnsan, Navilerle yaşamak istiyor o dünyanın içine girince.. doğayla bir bütün halinde, yaşayan her şeyle dost olarak yaşamak.. etkilendikleri nokta Kızılderililer aslında, malesef bizim dünyamız bu yaşam şeklini kaldıramıyor..

nilüfer dedi ki...

o etkilenmeyi fiziksel olarak ve ruhsal olarak çok yaşadım hiç sormayın, önden 4.sıra ortadan izledim filmi, çıkınca burası rüya gibi gelmişti:))ve aslında o hissi çok sevdim zaman zaman buranın rüya oldugunu çok fazla hissediyorumda:)
lemuryadaki yuva teması da çok fazlaydı, sanki astral seyahat yaptırdı film bana,burası kaldırır belki de kimbilir? belki birgün hepimiz o halimizi(bedenlenmiş ruhsal varlıklar olduğumuzu) hatırladığımızda:)

Aydedeye havlayan dedi ki...

evet kutsal bir dokunuşla ani bir aydınlanma gerekiyor sanırım.. eski öğretileri tekrar keşfedip içindeki özü hatırlaması lazım insanlığın..