25 Kasım 2009 Çarşamba

yaz basindan beri yapiyorum bu hareketleri ve faydasini cok goruyorum..

TiBETiN GENCLiK PiNARi; 5 HAREKETi

Baslangicta her hareketin 3 kere yapilmasi tavsiye ediliyor. Daha sonra her hafta tekrar sayisini 2 ser artirarak 21 tekrara ulasana kadar artirmaya devam edin.Yani 2.hafta her hareketi 5 kere, 3. hafta 7 kere, 4. hafta 9 kere ve bu sekilde artirmaya devam edin. 10 hafta sonra her hareketi 21 kez yapabilir duruma geleceksiniz.
Bu 5 hareketi tamamladiktan sonra ilik veya serin su ile dus almaniz tavsiye ediliyor. Ancak asla soguk su ile yikanmayin.



Birinci Hareket
Faydalari : Dolasimi gelistirerek varisli damarlar, osteoporoz ve bas agrilarina iyi geliyor. Her gun yapmak tum bedeni genclestiren bir sureci baslatabilir.

Uygulanisi :



Kollarinizi iki yana acip avuc icleriniz yere bakacak sekilde saat yonunde donun.

                                                                   Ikinci Hareket:


Faydalari : Tiroit bezi, bobrekustu bezleri, bobrekler, sindirim organlari ve prostat ile rahmi de icine alacak sekilde cinsel organlar ve bezler uzerinde onarici bir etkisi var.
Arterit, osteoporoz, duzensiz regller, menopoz semptomlari, sindirim ve bagirsak sorunlari, sirt agrisi, bacak ve boyunlardaki sertlige iyi geliyor.

Uygulanisi:





1-Sirtustu yatarak ellerinizi vucudunuzun yanina koyun.
2-Cenenizi gogsunuze dogru yaklastirin
3-Bacaklarinizi yere dik olacak sekilde kaldirirken dizlerinizin dik olmasina gayret edin

                                                                Ucuncu Hareket

Faydalari : Ikinci gibi ucuncu de tiroit bezlerini, bobrekustu bezleri, bobrekleri, sindirim sistemi organlarini ve prostat ile rahmi de icine alarak cinsel organlari genclestiriyor.Menopoza girmis ve duzensiz veya tembel regl donemleri gecirme egilimindeki kadinlar icin ozellikle iyi.
Uygulanisi :


1-Vücudunuzu dik tutarak dizlerinizin üzerinde durun.Ellerinizi kalçalarınızın altına dayayın
2-Çenenizi göğsünüze yaklaştırın.
3-Başınızı yavaşça mümkün olduğu kadar geriye doğru eğerken,sırtınızı arkaya doğru esnetin.

                                                           Dorduncu hareket
Faydalari : Tiroit bezi, sindirim sistemi, prostat ile rahmi de icine alacak sekilde cinsel organlari ve bezleri dolasim ve lenfatik akis uzerinde canlilik veren bir etkisi var.Karin bolgesini, uyluklari, kollari ve omuzlari guclendirir. eger sinus tikanikliginiz varsa bu hareketin burun deliklerinizi actigini da fark edebilirsiniz.

Uygulanisi :

1-Bacaklarinizi ileriye dogru uzatarak yere oturun.Ayaklariniz hafifce aralik olsun ve ellerinizi yere koyun

2-Cenenizi gogsunuze dogru egin.
3-Basinizi mumkun oldugunca arkaya dogru egin.
4-Kollarinizi duz tutarak ayak tabanlarinizi ve ellerinizi yere basarken dizlerinizi kirin ve govdenizi yere paralel olacak sekilde havaya kaldirin.Adalelerinizi bir sure kasin ve ardindan gevseyin.

                                                                    Besinci hareket:


Faydalari : bagisIklik sistemi uzerinde olumlu etkisi olan dolasim ve lenfatik akisin gelistirilmesine yardimci olur. Derin soluk alip vermeyi, enerji ve canliligi uyarir.
Diger hareketlerde oldugu gibi ozellikle menopoz ve duzensiz regl donemleri semptomlarini hafifletiyor.

Uygulanisi :



1-Kollariniz dik ve bedeniniz asagi sarkmis halde ( kobra yilani ) seklinde durun. Avuclarinizi yere koy. Basinizi yumusak bir sekilde mumkun oldugu kadar geriye yatirin.
2-Ayaklarinizi ve ellerinizi oynatmadan,kalcanizi yukariya kaldirin ve vucudunuzla ters v sekli meydana getirin.Cenenizi gogsunuze dogru yaklastirin.

Hiç yorum yok: