15 Ocak 2011 Cumartesi

bir dilek tut..

Bir kitapçıdayız, üst kata çıkıyoruz, bir kaç kitap var aklımızda, raflara bakıyoruz bulamıyoruz, onun yerine bir başka kitabı açıyorum, içim "al da bak" diyor, kitapçıda çocuk reyonunda masa ve sandalyeler var, oraya gidiyoruz,oturuyoruz, epey yaşlı aksakallı bir dede geliyor, masada çantası varmış almak üzere, yok diyoruz almayın buyrun beraber oturalım, hocaymış, Mardinliymiş, 18 yaşından beri eğitimdeymiş, Kur'an dersi veriyormuş, oraya da bir öğrencisi için gelmiş, o gelene kadar sohbet ediyoruz, sonuncu olmayı göze almaktır diyor hayat, Hz.Muhammed'den bahsediyor; Ben son peygamberim, ilmin şehriyim, Ali de o şehrin kapısıdır diyor, Niyet kalpdedir diyor, O AŞK ile yanar ve önüne gelir, seninle konuşur her zaman, en derinden en sessiz diyor, sohbete arada başkaları gelip, kulak misafiri oluyorlar, birinin elinde bir çocuk kitabı, belli ki; rastgele seçmiş ve seçtiği o çocuk kitabını gerisin geri rafa koyuyor, kulağı bizdeyken, bi an için kitabın adına kayıyor gözlerim; "Bir Dilek Tut", O konuşuyor her daim öyle sessiz öyle derin..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

ilme, hakikata güzele ALİ yi yaşamadan gidilmez.akıl yolda kalır. Ali sırdır ALİ aşktır.Ali siz bilebilirsin ama OLAMAZsın hakikat deryasına dalamazsın...AŞK la..

Uma dedi ki...

Bir dilek tut cocuk kitabimiymis :) Ben de almistim Mira'ya okumak icin o zaman 1 yaslarindaydi :) Demek sana da bana geldigi gibi gelmis cicekyildiz :)

nilüfer dedi ki...

hayretimiz daim olsun demişti(m)ya uğurböcekli videoya, hayret bişiii ki bu:)

Uma dedi ki...

Ben yine mesaj board yapacagim burayi ama yukarda Adsizin mesaji bana neler neler soyluyor. Belki adsizin soyleyecegi baska seyler vardir, icinden gelirse bana da yazarsa sevinirim...

nilüfer dedi ki...

Elçiye zeval olmaz hemen ilettim:)

Ali için Muhammed, Batını ondan öğrenin demiş.. o NURdur NURdandır, bi de dün başka bir yerde anlattığım ve konuyla ne ilgisi var diye tepki aldığım bir yaşam hikaye parçası var ki beni çok etkiliyor; ALİ savaşta kılıcını çekmiş tam birini öldürecek, adam yüzüne tükürmüş, çok kızmış ancak indirmiş kılıcı bakmış adamın yüzüne, şimdi seni öldürmeyeceğim çünkü öldürürsem bu nefsim yüzünden olacak demiş..nasıl bir kendin bilme...

Uma dedi ki...

Evet biliyorum bu hikayeyi :)