12 Haziran 2010 Cumartesi


Bu veche Size, hiçkimsenin sizin ve sunduklarınızın kıymetini bilmediğini söyleyecektir. Size, iş arkadaşınızın yapmış olduğunuz şeyi takdir etmediğini, veya bir ebeveynin, cocuğun sizi hakettiğiniz ölçüde sevmediğini söyleyecektir. Belkide, size dünyanın sizin gibi farkında, duyarlı ve sevgi dolu birisine henüz hazır olmadığını söyleyecektir. Tüm bunları söyledikten sonra, yapmakta olduğunuz ve size iyi hissettiren tüm o şeyleri bırakmanızı söyleyecektir. Ve yapacağınız şey de budur, çünkü “Yeterince İyi Olmayan” olduğunuza şimdi bir kez daha ikna olmuşsunuzdur.

Buna bir son vermezseniz, kendinizi mutluluğu haketmeyen, veya iyi şeylerin size akmadığına inanmış ve bunu yaratmış halde bulacaksınızdır.

Peki bu halde ne yapabilirsiniz?

Bir köşede oturup herşeyin dağılmasını mı beklersiniz? Hayır sevgili dost. Kendinizle oynamış olduğunuz bu oyunu görmenin vaktidir.

Bunun Yerine Yapabileceğiniz Şey

Sevgi dolu, Tanrısallığınızla tam bağlantılı bir hayat yaşamak için yeterince iyi olduğunuzu bilin. Yeterince iyiden daha fazlasısınız. Siz Tanrısallığınızsınız. Tanrı sizin içinizde, en özünüzdeki siz olarak yaşar; bu bakış açısını her zaman – içinizdeki şüphenin size “Yeterince İyi Olmayan” olduğunuzu söylediği her seferinde- kullanabilirsiniz.

Varlığınız hakkındaki bu en yüksek bakış açısını bilinçli olarak seçtiğiniz zaman, nötr Gözlemci konumunu alırsınız. Karmaşa içindeki bu parçanıza bakar ve ona sevgi sunarsınız. Çekmiş olduğu acı için sefkat duyarsınız, ama artık hayatınızı mahvetmeye devam etmesine izin vermezsiniz. Ona gerçekte kim olduğunuzu – Tanrı’nın bir çocuğu ve Öz’ü- olduğunuzu nazikçe hatırlatırsınız. Ve onu, Tanrı’nın tüm kutsal niteliklerinin bütünleşmiş olduğu yerde, benzersiz kişi olarak hepsini bedenlediğiniz yerde, yuvada yeniden karşılarsınız.

“Yeterince İyi Olmayan”a verebileceğiniz en zarif ve bütünleştirici hediye aynı zamanda yeni ve tekrar edilen bir davettir. Ona bütün olduğunuzu, bütünüyle – olduğunuz haliyle- sevildiğinizi ve bu bütünlük alanında onun da memnuniyetle karşılandığını söyleyebilirsiniz. Ona, sevgiden sizin sorumlu olduğunuzu, sevginin sizin ellerinizde olduğunu ve ihtiyacı olan tüm sevgiyi ona vereceğinizi söyleyin. Ve ona iyiliğinizle ilgili daha farklı bir şekilde uyanık olmasını hatırlatın.

Kendinizle ilgili iyi hissedebileceğiniz tüm olasılıklara karşı kendisinin uyanık olmasını, Sizin hoşunuza giden şeyleri yapmasını, ve siz bunları yaparken iyi hissetmesini söyleyin. Bu parçanızın sizin iyiliğinizi sabote etmek yerine, onu koruyan olmasına izin verin. Onu, Tanrı ile olan bağınızın gerçeğine getirin ve bu yönde destekleneceğinizi bilin. Böylelikle, hayatınız birçok şekilde kutsanmış olacaktır.

Ben Saint-Germain. (kanallık bilgisi; aktaran: Ekin Duman)

2 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

Yeterice iyi olmadığıma inandıktan sonra şeyler tabiki de bana akmaz oldu çünkü onları bubakış açısı ile bloke ettim.

nilüfer dedi ki...

aslında Guguk kuşu, "yeterince"sihirli bir kelime, ölçüsü zihin yada bilgi ile kavranamaz, tıpkı yemek yaparken ki; "kararınca" ölçüsü gibi, sadece deneyimle o bilginin farkına varılır:)iyi/kötü/çirkin/güzel/temiz/kirli/
doğru/yanlış hepsinden "yeterince" çünkü hem hepsi hem hiç birisin:)