26 Nisan 2010 Pazartesi

Bilinç bir gözlem nesnesi olduğunda yanlış şekilde tanımlanmaya mecburdur, çünkü o dışarıda varsayımsal bir gözlemle anlaşılmaya çalışılmaktadır.Oysa insanlar bilinçlidir, bu inkar edilemez.Esas olarak bilinç senin "öznelliğindir".Bir nesneye indirgenemez ve dışarıda aranamaz.Bunun için sevgiyi yaşamak istiyorsan, önce kendi cennetinden geçmek zorundasın diyor Osho..

Niye yaşıyor insan, bunca hayat gailesi neden?bunca koşturmaca?kendi cennetini bil diye, kendi cennetini bil; bil ki; dışarda herşeyin dönüyor, içeride en içeride de SEN dönüyorsun..bu öyle anlatılamaz, kelimelere dökülemez bişey ki, sadece hissedilebiliyor..bu blog işte o hisleri kelimelere dökme çabası, çünkü hislerin deneyimlerle yakın ilişkisi var. Deneyimliyor, hislerini seziyor ve idrakine katıyorsun kendini.

Bütün iş kendinden yola çıkıp sonra o kendin sandığını bi kenara koyup içinde var olan o bilinç olduğunu bilmek. Bunu bilebilmek için sana verilen bu beden, bu zihin, bu akıl, bu duygular, bu arzular hepsi çok değerli, çünkü yaşamın KENDİN olduğunu bunlarla deneyimliyorsun.Sır nemi? sır bu işte; sen KENDİNden kendini tezahür ettiriyorsun, pozitif ile negatif BİRleşiyor sende, yaşamında dilediğin ne varsa onu yaşıyorsun, "bunu dilemedim ben" dediğin ne varsa, sana ne olmadığını göstermek için var, dilemediğini söyleyen egon, onu yaşayan sen? mümkün mü hem dilemeyip hem de yaşaman?

Kendinden KENDİni çıkar, göreceksin; unutma,SIFIR hiç bir şeydir, BİR herşeydir, sen İKİsin bu dünyada ve aslında iki diye birşey yok, kendinden kendini çıkardığında bunu anlayacaksın.Yolda, yolcuda, avda, avcıda işte bunun için sensin...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yine kurgunun mütiş bir örneğini yaşıyorum.Daha önceki sorularımın cevaplarını(aynı tarihlerde) yazılarınızda bulduğum gibi yazınızı yazdığınız tarihlerde sır,hiç lik gibi soruları soruyordum kendime.Ruhsal bir birliktelik var evrende.'HER NE ARAR İSEN KENDİNDE ARA'malı insan...

nilüfer dedi ki...

hepimiz birbirimize mesajız aslında, mesaj; zihin ayrılık algısındayken tesadüf olarak algılanırken, ayrılık illüzyonundan çıktığında ise; herşey kendinden kendine ulaşan birlik hissiyle dolu..teşekkür ederim bana bunu hatırlattığınız için..