4 Temmuz 2009 Cumartesi

Bab'Aziz..


Bab'Aziz; ruhunu tefekkür eden prens...

"Dünyadaki ruhlar kadar, Tanrıya giden YOL vardır"..
Ishtar; Bab'Aziz ya kaybolursan?
Bab'Aziz, ben yolumu bulurum, inancı olanlar asla kaybolmazlar, barış içinde olan kişi asla yolunu kaybetmez..
"Bab'Aziz, sanki suyla temaşa halinde görünmektedir ve suda gördüğü, kendi görüntüsü değildir.Çünkü; Sadece aşık olmayanlar, kendi yansımalarını görürler"Bab'Aziz ruhuyla temaşa halindedir..
"Yürümek kafidir sadece yürü.Davet edilenler yollarını bulacaktır."
"Herkes yolunu bulmak için en değerli hediyesini kullanır;senin için sesindir, şarkı söyle oğlum yol sana görünecektir"
"Bu dünyadaki insanlar, mum ateşi önündeki üç kelebek gibidir;ilki ateşe yaklaşmış ve demiş ki; ben aşkı biliyorum; ikincisi ateşe yavaşça kanadıyla dokunmuş ve demiş ki;aşkın ateşinin nasıl yaktığını bilirim; üçüncü kendini ateşin ortasına atarak; yanarak kül olmuş. Gerçek aşkı sadece o bilir..
Bab'Aziz Hasan'ı beklemektedir. Hasan neden ben? ölümden çok korkarım der. Kesinlikle, anne karnında karanlıktaki bebeğe denseydiki; dışarıda aydınlık bir dünya var,yüksek dağlarla dolu, büyük denizleri olan,dalgalanan düzlükleri olan, çiçekleri açmış güzel bahçeleri olan,dereleri olan, yıldızlarla dolu bir gökyüzü, ve alevli güneşi olan ve sen mucizelerle yüzleşmek yerine, karanlıkla çevrilmiş oturuyorsun,doğmamış çocuk, bu mucizeler hakkında hiçbirşey bilmediği için, hiçbirine inanmayacaktır.
Bab'Aziz




izlediğim link:

http://209.85.135.132/search?q=cache:IWrEtfG-dFwJ:korsansozluk.com/film/node/1205+bab%27aziz&cd=12&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

4 yorum:

sufi dedi ki...

Güzel Dost;
"Dünyadaki ruhlar kadar,Tanrı'ya giden yol vardır" ve her okuyana göre bir Kuran tefsiri.Belkide benim gözümün gördüğünün aynını görmüyordur bir diğer bakan ve gören kişi.Ateşe yaklaşan ve kanadıyla ateşe dokunan konuşuyor da ateşin ortasına kendini atanın dilleri lal olmuş O olunca, bilen olsa da konuşacak sözü kalmıyor işte.Hak bizlere de nasip etsin inşaallah.Sevgilerimle.

nilüfer dedi ki...

amin sufim..tesliminiyet ettim... kimbilir düşünen de sadece düşünce oldugunu anlar birgün..

Uma dedi ki...

Bu filmi aramistim, seyretmek bugune kismetmis :) Tesekkur ederim bu hizmetin icin. Allah olumumuzle bulusabilecegimiz uyaniklik nasip etsin insallah.

nilüfer dedi ki...

amiiinn..isteyen ve gören sensin umacım, teşekkürlük ne var, ne güzel söz değilmi şu; dışarıda ara ve bulma, içeride bak ve gör:)