28 Temmuz 2008 Pazartesi

öfke üstüne..

Öfke üstüne;

Zihnin dalgalandığı en özel hallerden biri, akmak istersin,öfke gerçekten geldiginde zaten onu tutacak gerçek bir güç yoktur sanırım, baskılamak mümkün degil, belki bazen yine öfkelendim, öfke geldi diye düşünmek, kişiyi öfke ile birleşmekten alıkoyabilir ve işe yarayabilir de ama en faydalısı öfkeye kanal olacak bir eylemde farkındalıkla bulunmaktır..

İşin aslı öfke en gerçek duygudur, bunu sanırım en yalın bir şekilde çocuklar yaşıyor, yaşımız ilerledikçe o yalınlığı kaybediyoruz, aman iyi insan olalım, ama şimdi bu öfkede ne, sonra bana ne derler vb. daha bir dolu kalıpla kendimizi hapsediyoruz..Bunun ardında da kendimde gördüğüm en yalın haliyle etiketlenme korkusu, çünkü beni oldugum gibi kabul edenlerle beraber oldugumda, özde anlaşıldığımda bu korkunun olmadığını çok kez gördüm..

Önemli olan belkide gerçekten en önemli olan, geleni anlamak, ister sevinç ister öfke olsun hangi duygu geliyorsa ve bedene etki etmeye başlıyorsa onu geldigi anda anlamak, çözülmeye sebep oluyor..

Onun için uyanık bir zihin çok önemli çünkü geleni (ki zihin aracılığıyla geliyor) yine zihin aracılıgıyla fark edip, kalbin tanıklıgında GÖZ ile izlemek en aydınlatıcı yol..herkes yolu yürüyor, herkesin yolu yürüyüşü farklı ama bir tek şey varki o aynı, yol da yolcu da BİR deniyor bu aynılığa..

sevgimle

2 yorum:

Fuliyama dedi ki...

nilüm, bana yolladığın maili burada çok güzel özetlemişsin...kalbine sağlık:)

nilüfer dedi ki...

fulimmm??şaşırdım ya, ben bu yazıyı yazdım, o mail sonra geldi,baktim aciyip uzun sana yolladıydımdı:D eheh bir nevi telepatik, telekinestetik, hissi, kalbi şeyler vuku bulmuş, çok bilgiç gördüm kendimi:D
sevgimlee