5 Temmuz 2011 Salı

Ruh Molekülü


Ruh Molekulu - 12.04.2011 from okyanusum on Vimeo.

10 yorum:

Fuliyama dedi ki...

Çok etkileyici...teşekkürler!

guguk kuşu dedi ki...

çok etkilendim hem de çok, videoyu bütün halinde izleyemedim, parça parça izledim ama olsun...izlerken ahhh dedim ben de deneyimleyebilsem...ama ne yalan söyleyeyim korktum da...araştırmacıların dediği gibi ben de korktum ama birkerecik olsun deneyimlemek ne güzel olurdu. harikaydı, paylaşım için teşekkürler.

tutsak dedi ki...

Kaç kez başladım ama bitirememiştim en sonunda sonuna kadar izlemeyi başardım.
İlginç bir konu, ancak benim merak ettiğim;
madem ki beyin bu maddeyi üretebiliyor bunu dışarıdan alınan bir kimyasalla değilde kendi kendimize nasıl artırabiliriz. Meditasyon, açlik vs gibi yöntemlerden bahsetmişler video da ve Erenlerin bir sözü geldi hemen aklıma, neredeyse hepsi az yemek ve az uyku öneriyorlar öğrencilerine. Aynı etkiye ulaşabilirmiyiz acaba ?

nilüfer dedi ki...

bu bilginin ve dahi deneyimin, insanlığın tüm "gerçeklik" algısını değiştireceği için, bugüne kadar belirli küçük gruplar içinde saklı tutulduğunu hissediyorum, sufilikteki;oruç, uykusuzluk, sema, ya da meditasyonla elde edilebilir, yada başka teknikler de var örneğin rebirthing yada özllikle nefes çalışmaları (zikir dahil)kullanılarak deneyimlenebilir ve bir kez bu farklı algının oluşması; içerisi ve dışarısı diye birşeyin olmadığının hissini vererek İNSAN'ı BİRlik bilgisi ile doldurabilir sevgili Tutsak..

guguk kuşu dedi ki...

Tutsak Abim, Sufi Annem ve ben kulaklarını çıblattık...hissettin mi?

nilüfer dedi ki...

vay arkadaş:)))sevgiye boğ Sufimi guguk benim için de.. öper sarılırım her daim :)

guguk kuşu dedi ki...

valla o beni sevgiye boğdu bile....ben sarılma özürlüyüm, öyle bir sarıldı ki.......şimdi eliyle yaptığı kolye boynumda. o da köyde tavuklar ve kuşlarla hasbihal etmekte.
hayal edelim sevgili düş, belki olur sen ben sufim uma sevgili tutsak....

nilüfer dedi ki...

yaşasın:))senin orada Sufim ile olman ve bunu buradan paylaşman, bizim her daim kalpte olduğumuzu gösteriyor gugukum, hayalin gerçek zaten, sarılırım sana :)

guguk kuşu dedi ki...

bir yıl önce rüyamda onunla sıkı sıkı sarılmıştık...gerçek oldu işte.

jasmine,cherry,black dedi ki...

cok etkiliyici :s