8 Mart 2009 Pazar





ve bittii..

Avatar da son..

İçim oyle dolduki, gozyasim akti yine, baktim içime, iyiden iyiye baglanmisim ona, kaybetmis gibi hissettim bir anda bitince, ama bu dunyada hersey cok gecici iste,bitiyor ve basliyor hersey, bitisin ve baslangicin tek noktasi OLAN disinda...

Son bölümü izlerken, bana hatirlattigi en önemli sey; BiRleşmeden TEK olunamadigi..tipki zihin, beden ve özden olusan ve adina insan denilen varolanin; ne yalnizca zihin ne yalnizca beden ne de yalnizca ruhdan olusmadigi, bu hayat oyununda üçü bir yaptiginda BEN OLAN BEN OLdugudur..

BİR Oldugunu hatirlamak,

his, dusunce, eylem...öz, zihin, beden...

Hislerimiz; tanrinin ruhumuza dokundugu ve ondan gelenlerdir, farketmeli..

Dusuncelerimiz; zihnimizdedir, zihnimiz bu dusuncelerle cevrilidir, biraz inceleyip baktigimizda(ozellikle meditasyon bunun için çok onemli bir aractir ama illa ki bir teknige de gerek yok, sessizce durup icsel merkezde kalindiginda, zihne gelen her bir dusunceyi izlemekle, özdeslesmeden izlemekle, onlarin aslinda bize ait olmadigini, toplumsal bilincten bize aktigini biliriz) hiç bir dusuncenin bize ait olmadigini anlariz..

Beden, davranislar araciligiyla tumuyle yapandir,bedenimizin dilidir davranislarimiz.. ne OLdugumuzu bilmekle, tum eylemlerimizde OLANi yapar oluruz..hisleri söze, sözleri davranislara donusturuyoruz bu dunyada, bu donusturmede bazen tercumede hatalar yapiyoruz, onun için hisleri söze dokmekte zorlaniyoruz, donusturme isi AVATARin en iyi yaptigi seydi..

Butun bunlari hatirlamak; TAM bilmek demek, o da meditasyonla, duayla,onumuze gelen kitaplarla, tanistigimiz insanlarla, Gurularla, kisaca kendimize koydugumuz hatirlaticilarin bize sunduklariyla, o sunulanlari yani o bilgileri deneyimlemekle ve TAM farkindalik halinde kalmakla mümkün..gerçekten kim/ne OLdugunu hissetmek..

Spirituel bilgiler bize, bildigimizi hatirlatmak için akiyor, fiziksel dunya bize bu bildigimizi deneyimlemek için oyun alani veriyor..oyunda bu hissedis ve farkindalik da "kendini bil"meyi mumkun kiliyor..

Gule gule AVATAR..ben seni çok sevdim..

6 yorum:

tutsak dedi ki...

Sevgiler, Saygılar ve iyi yolculuklar
diliyorum. Ama gidenler için değil kalanlar için AVATAR'ı yeniden görememe duygusu az da olsa üzüyor oysa o gerçek yüzüne kavuştu biz onu orada da göreceğiz.
Sevgiler

sufi dedi ki...

Sevgili Düş;
Bir zamanlar çocuklarımla, şimdilerde ise torunlarımla çizgi film izlemeyi dizi falan izlemekten daha çok seviyorum.Bizler çocukluğumuzda böyle şeylere sahip olabilmiş değildik.Kendi düşlerimizin içinde kaybolup ayı avuçlarımızda, güneşi gönlümüzde parlatmayı seviyorduk.Koca koca gemileri ta uzaktan çekip getirip limana demirleyebiliyorduk.İlk izlediğim "kırmızı balon" hala pencereme dokunuyor ara sıra.O zamanki hayallerimiz; çizgi filmlerine dönüşmüş şimdilerde."Hakkın varlığı olduğumuz" bilincini mesajlarla vermekte.Adım adım altın çağa yol almak üzere, sevgilerimle.Dilek

nilüfer dedi ki...

sevgili Tutsak sen boyle deyince aklima AY geldi, onu da gormedigimiz zamanlarimiz var, gider her gün ama gelir her gece ve hep biliriz o oradadir..yazarim bigün bunu blogda da...ilham verdin, sevgimle..

nilüfer dedi ki...

ne güzel zamanin lineerliginde cocuklarla sonra torunlarla ama hep sen olan canlarla OLmak:)
O'ndan gelen mesajlar ulasiyor gercekten her an her yere..

sen yazinca aklima benimde ilk okudugum hikayelerden biri olan,ki filminden de karelerle bezenmisti sayfalari, can yayinlarindan cikmisti, kirmizi balon geldi, pal sokagindan hemen sonra okumustum ve cok etkilenmistim kucuk kirmizi balonun o karsiliksiz sevgisinden..off içim titredi..sağol Sufi, sevgimle..

Uma dedi ki...

Pes diyorum :) Bizim evde Tv yok biliyorsun, ve dun aksam internetten indirdigimiz 3 sezonun son bolumune denk geldi, seyrettim ve bitti :)
Pes diyorum o yuzden :)
Ben en cok bu sonda Avatar'in bilgiyle bilgelestigi suratini yazdim icime. Onceki butun bolumlerdeki acemiligi, korkakligi, endiseleri gitmis, bilgide yanmisti birer birer :) Darisi basima ! :)

nilüfer dedi ki...

:) amin