20 Mart 2009 Cuma




bugün sabah bi baktim bademler acmis, bahar gelmis, off yaa yine mi acıcaz, bu sogukta yine mi ayni sey diye sikayetlenmeyen bademler, Oshonun "kafasiz yurumek" meditasyonunumu yapiyorlar acaba?:)

tanrisal zihnin, hep kullandigim bireysel zihnimin yaninda varoldugunu zihnimle idrak ettikçe, aslinda carcar sikayet etmek, nasilda zorlasiyor, kendimle celisiyorum olmuyorrr:)

gecenlerde TVde bir sufi hanim adi sanirim Cemalnur, konusuyordu, kendisi gibi sufi olan bir yaslica bayanin, agrilari nedeniyle doktora gittigini,doktorun 'sikayetiniz nedir' sorusunu uzun sure, utana sIkIla sessizlikle cevapladigini, sonunda bayanin esinin araya girerek, doktora,
"ona sikayetini sormayin doktor bey, o sikayet etmez, sikayet etmenin rabbine karsi gelmek oldugunu dusunur, O'ndan gelene sikayet edilmeyecegini bilir" dedigini anlatiyordu...dedimya, ya et sikayet kendi kendinle celis yada etme:)

Kimseye etmem sikayet, aglarimm ben halime, Titrerim mucrim(suclu) gibi baktıkca istikbâlime:))diyen bu sarkida cok yaniliyor zannimca, cunku benim BENden baska kurtaricim yok...

6 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

Takdir ettim o şikayet etmeyen hastayı. Ivır zıvır dertler konuşturur, gerçek dertler susturur derdi babaannem. Haklı, şikayet ettiğimiz şeyleri şöyle biranlığına dahi olsa irdelesek, etmezdik herhalde. Aslında Allaha haksızlık ediyoruz diye düşündüm şu yazını okuyunca. Ellerine sağlık arkadaşım.

Uma dedi ki...

O'nun kullandigi kurtaricilarimiz da simdiki bilincimizle sikayet ettiklerimiz :)

sufi dedi ki...

Böyle durumlarda en güzeli sevildiğini bilmek mutluluğuna ermek, atıp postunu sırtına yol almak bence de.

nilüfer dedi ki...

sağol Guguk Kuşu, egomuz kendi yolunun en emin yol oldugunu iddia etse de, her sikayet, olmayana her yergi OLANı inkar aslinda, eh onda da bir hayır var aslında, şikayet etmemeyi ANlamak için şikayet ediyoruz:)

nilüfer dedi ki...

evet Uma,herseyin O'ndan geldigini ifade eden sufi gibi..idrak etmek nasip olsun ne diyim:)

nilüfer dedi ki...

işte o Sufi,"farketmez" noktasina ulaşmak, aşkla yolu yurumek ne guzel..