28 Şubat 2011 Pazartesi

Sufi zamanın çocuğudur, bunu bildiği için, bir hafta öncesine gitmek/yaşamak bile ona ayıptır..

19 Şubat 2011 Cumartesi

Âşktır benim dinim ve imanım

Bugüne kadar benimle aynı evde oturan

can dostumu görmezden gelmişim

dinimin olmadığı şu anda

O'nun dinine tabiyim

ve artık kalbim

bütün suretleri kabul eder oldu

ve artık kalbim

bütün suretleri kabul eder oldu

ceylanlara otlak

rahiplere manastır

putlara tapınak

hacılara kâbe

Tevrât'ın levhaları

Kur'an'ın sayfaları

Âşk dinin yolundan gidiyorum şimdi ben

ne tarafa yönelirse aşk kervanı

Âşktır benim dinim ve imanım

Âşktır benim dinim ve imanım



Ibn'ûl Arabî

12 Şubat 2011 Cumartesi

hamd..

hani oyun hani rüya diyoruzya bu dünya deneyimine, bu bir çocuk oyunu değil, çemberdeki oyuncular çoook kıymetli, çünkü onlarla yaşanan deneyimlerle, her birinin BEN olduğunu anlayarak oluyor bir sarmalı tamamlamak ve diğerine geçmek..genişlemeden, katmer katmer gülünü açtırmadan yanlarına doğru, dikeyde boyunu uzatamıyorsun, hayatıma giren tüm canlara şükran dolu kalbim, varlıklarına hamdeder yüreğim, dilim ve yola devam ederim...

9 Şubat 2011 Çarşamba

Hakikate uyanmak..

Düşüncelerinin hakikatle çatıştığını farkettiğinde, duygularınla ona kancalanmaktan vazgeçersin..Bu illaki vazgeçeceğim diye olmaz, kendiliğinden olur, kayıtsız kalırsın bir an da. Kayıtsız kalmak nedir; kayıt tutmazsın artık, akar gidersin, suya düşer yosun tutarsın, yel vurur ıslık çalarsın, herşey olması gerektiği gibidir, sen kendini böylece TAM(am)larsın, herşey sana bunun için gelir.

Düşüncelerine soracağın dört soru var;

1.Doğru mu?eminmisin?
2.kesinmi?
3.bu düşünce geldiğinde tepkilerin ne?
4.bu düşünce olmasa sen nasıl bir insan olurdun?

Byron Katie'nin "gerçeğe uyanmak" adını verdiği bir çalışma bu..Hakikate uyanman içindir bu yolculuk, ve sana türlü yollarla gelir, yaşadığın dibe vuruşlar da bunun içindir, başarısızlıklar da..çünkü bu dünya da "aslolan" dingin ve sessiz kalabildiğinde sana açılır. Zihin bu düşüncelere verdiği  negatif tepkilerden arındığında öğrenir ki; kendini mutlu kılan, teskin eden, korkutan, nefret ettiren hep o dur ve zihin bu yolla kendini gözlediğinde ve ortaya döktüğünde, aniden "mutlak anlayış" içine akar.O'ndan hiç ayrılmamıştır..

Ayrı olduğunu sandığın zamanlarda O'ndan ayrı değilsin, bir sözle, bir kitapla, bir insanla, sessizlikte seslenmektedir O, sen kendini bildiğinde, O, mutlak anlayış içine akar ve O'nu bilirsin..

5 Şubat 2011 Cumartesi

YAŞAMI KULLANMA KILAVUZU

1. Size bir vücut verilecektir. Onu beğenebilir ya da ondan nefret edebilirsiniz ancak kesin olan bir şey varsa o da ömrünüzün geri kalanı boyunca ona sahip olacağınızdır.

2. Dersler öğreneceksiniz. Yeryüzünde Yaşamak isimli tam zamanlı bir okula kaydoluyorsunuz. Her kişi veya her olay birer Evrensel Öğretmen'dir.

3. Hatalar yoktur yalnızca dersler vardır. Büyümek bir deneyim sürecidir .Başarı kadar yenilgiler de bu sürecin bir parçasıdır.

4. Bir ders öğrenilene kadar tekrar edilir. Bu ders ta ki siz öğrenene kadar size çeşitli biçimlerde anlatılır. Ancak ondan sonra bir sonraki derse geçebilirsiniz.

5. Eğer kolay dersleri öğrenemezseniz bu dersler giderek zorlaşırlar. Dışsal sorunlar içsel durumunuzun kesin bir yansımasıdır. İçsel engelleri ortadan kaldırdığınız zaman dış dünyanız değişir. Acı evrenin sizin dikkatinizi çekme şeklidir.

6. Davranışlarınız değiştiği zaman bir dersi öğrenmiş olduğunuzu anlarsınız. Bilgelik egzersizdir. Bir şeyin bir parçası hiç bir şeyin bir çoğundan daha iyidir.

7. Buradan daha iyi bir orası yoktur. Orası dediğiniz yer burası olduğu zaman gene buraya kıyasla daha iyiymiş gibi görünen bir orası olacaktır.

8. Diğer insanlar yalnızca sizin aynanızdırlar. Diğer bir kişinin bir yönü sizin kendinizde sevdiğiniz ya da nefret ettiğiniz bir yönünüzü yansıtmadıkça onu sevmeniz ya da ondan nefret etmeniz mümkün değildir.

9. Yaşamınız size bağlıdır. Yaşam size tuvali sunar resmi siz yaparsınız. Yaşamınıza sahip çıkın yoksa başkası sahip çıkacaktır.

10. Daima ne isterseniz onu alırsınız bilinçaltınız kendinize çektiğiniz enerjileri deneyimleri ve insanları doğrulukla belirler dolayısıyla ne istediğinizi bilmenin en güvenilir yolu neye sahip olduğunuzu görebilmektir. Kurbanlar yoktur yalnızca öğrenciler vardır.

11. Doğru ya da yanlış yoktur ama sonuçlar vardır. Ahlaki yaklaşımların faydası olmaz. Yargılamalar ise yalnızca davranış kalıplarını korumak içindir. Yalnızca yapabildiğinizin en iyisini yapın.

12. Cevaplar kendi içinizdedir. Çocukların başkalarının rehberliğine ihtiyacı vardır; bizler ise olgunlaştıkça Ruhun Yasalarının yazılı olduğu kalbimize güveniriz. Bildikleriniz duyduklarınızdan okuduklarınızdan ya da size söylenenlerden çok daha fazladır. Yapmanız gereken yegane şey bakmak dinlemek ve güvenmektir.

13. Tüm bunları unutacaksınız.

14. Ne zaman arzu ederseniz hatırlayabilirsiniz.

*Cherie Carter-Scott; Life is a Game These are the Rules adlı kitabından alıntılanmış..